Ρινοπλαστική, Πλατική μύτης, Ρινοπλαστική Δρ. Λύρας  
Plastic Surgeon, Rhinoplasty
 
about us contact
 
Πλαστικός Χειρουργός
 
(0030) 210-7219660
Βασ. Σοφίας 57, Κολωνάκι,
115 21 Αθήνα, Ελλάδα
lyras@lifting.gr
 

Πλαστική ακρορινίου

ΑΚΡΟΡΙΝΙΟ

Αν και ίσια, μία μύτη μπορεί να καταστρέψει την αρμονία του προσώπου μας εάν στην άκρη της «τελειώνει άσχημα». Σήμερα μπορείτε να την αλλάξετε χωρίς ολική ρινοπλαστική, με μία μικροεπέμβαση όλα μπορούν να διορθωθούν στο εξωτερικό ιατρείο.

Το εξωτερικό τμήμα της μύτης αποτελείται από μια σειρά αλληλένδετων τμημάτων που περιλαμβάνουν το δέρμα, την πυραμίδα, τους χόνδρους και το ακρορίνιο (η οποία αποτελείται από χόνδρο και δέρμα) . Η λωρίδα δέρματος που χωρίζει τα ρουθούνια ονομάζεται στηλίδα.

Στην συγκεκριμένη επέμβαση δεν προβλέπεται το κάταγμα αυτών των οστών και έτσι δεν εμφανίζονται εκχυμώσεις.Επί δύο ημέρες μετά την επέμβαση χρησιμοποιείται ένα ειδικό διακριτικό πλαστικό τσιρότο, ενώ τα ρινικά ταμπόν βγαίνουν από την ίδια την ασθενή μετά από μερικές ώρες.

Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως, χάρη στην τοπική αναισθησία, έτσι βλέπουμε αμέσως το τελικό σχήμα της μύτης και συμμετέχουμε στην οριστικοποίησή του. Η επέμβαση γίνεται τόσο με γενική όσο και τοπική αναισθησία, μέσα από το εσωτερικό (τα ρουθούνια) πάνω στον οστεοχονδρικό σκελετό, μειώνοντας ένα ένα τα διάφορα στοιχεία του για το καινούριο σχήμα.

Η επέμβαση διαρκεί από 20-40 λεπτά και μπορεί να γίνει με κλειστή τεχνική από το εσωτερικό της μύτης ή με ανοιχτή τεχνική «open», ανυψώνοντας τον χόνδρο ανάμεσα στα ρουθούνια για να ξαναφτιάξουμε την άκρη της ρινός. Προηγείται εικονική προσομοίωση του αποτελέσματος ώστε να είναι όλοι σύμφωνοι για το πιθανό αποτέλεσμα.

Η κατανομή του δέρματος που περισσεύει προσαρμόζεται με την είδεση. Απορροφάται σύντομα και έτσι δεν μας απασχολεί κατά τον σχεδιασμό. Εξάλλου είναι πολύ ελαστικό και συστέλλεται εύκολα.

Η επέμβαση γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια του έτους (και το καλοκαίρι) εάν η γενική κατάστασητης υγείας της ενδιαφερομένης είναι πολύ καλή. Σπανιότερα, η ρινοπλαστική δεν είναι μειωτική, δεν αποσκοπεί δηλαδή στη μείωση της μύτης αλλά στην αύξησή της. Αυτό συμβαίνει ύστερα από ατύχημα (τραυματισμός) μετα από προηγούμενες υπερβολικές ρινοπλαστικές ή μετά από επεμβάσεις ρινικού διαφράγματος και σε αυτές τις περιπτώσεις η τεχνική της πλαστικής του ακρορινίου σε συνδιασμό ή όχι με την αυξητική ρινοπλαστική, με ενέσιμα υλικά μπορεί να είναι υπέραρκετή για να δώσει ένα φυσικό και διακριτικό αποτέλεσμα.
 
 
πίσω
 
Πλαστική ακρορινίου
  Ρινοπλαστική στο Youtube Ρινοπλαστική στο Twitter Ρινοπλαστική στο Facebook