Ρινοπλαστική, Πλατική μύτης, Ρινοπλαστική Δρ. Λύρας  
Plastic Surgeon, Rhinoplasty
 
about us contact
 
Πλαστικός Χειρουργός
 
(0030) 210-7219660
Βασ. Σοφίας 57, Κολωνάκι,
115 21 Αθήνα, Ελλάδα
lyras@lifting.gr
 

Λειτουργική Ρινοπλαστική

Η λειτουργία της μύτης προέχει !

Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση που πρωτίστως πρέπει να έχει ως στόχο να είναι λειτουργική, ώστε μέσω αυτής να διορθώνονται προβλήματα με το διάφραγμα ή την αναπνοή. Μετά από μία επιτυχημένη πλήρη ρινοπλαστική, βελτιώνεται κατά πολύ η ρινική λειτουργία και ο ασθενής που επιθυμεί θεραπεία αποκτά μία φυσιολογική αναπνοή από τη μύτη.  Η καλή ροή αέρα απο τη μύτη είναι απαραίτητη για τη σωστή εισπνοή, άρα και οξυγόνωση, την αποφυγή του ροχαλητού και της δύσπνοιας κυρίως κατά τον ύπνο, καθώς και την αποφυγή κρίσεων «υπνικής άπνοιας», δηλαδή διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ροχαλητό και συριγμός.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι επιπτώσεις του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας είναι άμεσες με συμπτώματα όπως, η πρωϊνή κόπωση, υπνηλία, πονοκέφαλος, καρηβαρία, δυσκολία συγκέντρωσης, μείωση διανοητικής και σωματικής απόδοσης, ευερεθιστότητα, μείωση της libido κ.ά. Έχει εξακριβωθεί ο συσχετισμός τους με πολλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα να σχετίζονται με την υπνική άπνοια επειδή όταν ο ασθενής δέν κοιμάται καλά το βράδυ αναγκαστικά αποκοιμάται στο τιμόνι όταν οδηγεί το επόμενο πρωί. Ετσι γίνονται πολλές ανεξήγητες μετωπικές συγκρούσεις στο αντίθετο ρεύμα κατα τη διάρκεια της ημέρας και όχι τα βράδυα.  Πολλά απο αυτά τα δυστυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν είχε μεσολαβήσει ο ρινοχειρουργός μέσω της σωστής χειρουργικής θεραπείας . Το ροχαλητό και η υπνική άπνοια σχετίζονται επίσης με διαταραχή συμπεριφοράς, καθώς και αίτηση διαζυγίου. Κλινικές συνέπειές τους είναι: υπέρταση, εμφράγματα, αρρυθμίες, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτης κ.ά.

Κρεατάκια.

Σε πολλά περιστατικά παρατηρείται η ύπαρξη ξεχασμένων αδενοειδών εκβλαστήσεων που επιτείνουν το αναπνευστικό πρόβλημα και μπορούν να θεραπευθούν μαζί με το ρινικό διάφραγμα.

Ρινικές κόγχες

Με ειδικό μηχάνημα ραδιοσυχνοτήτων τελευταίας τεχνολογίας, διορθώνεται οριστικά της υπερτροφίας που παρατηρείται στις ρινικές κογχες και συνυπάρχει με το παρεκτοπισμένο ρινικό διάφραγμα κάνοντας την ρινική αναπνοή πολύ προβληματική. Αυτή η διαδικασία διαρκεί ακόμη 120 λεπτά και η θεραπεία είναι οριστική και ανώδυνη.


Αποτέλεσμα

Μέσω της λειτουργικής ρινοπλαστικής βελτιώνεται επιπλέον και η πολύ σημαντική λειτουργία προστασίας, φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα που προσφέρει η μύτη, καθώς αποτελεί το «κλιματιστικό» του οργανισμού. Επίσης, μειώνονται ή και εξαφανίζονται οι κρίσεις ιγμορίτιδας και ωτίτιδας, αφού αποκαθίσταται η καλή βατότητα των ρινικών κοιλοτήτων.

Το τελικό αποτέλεσμα από τη βελτίωση όλων αυτών των παραμέτρων, είναι το άτομο να αναπνέει καλύτερα, να νοιώθει μεγαλύτερη ευεξία και να αποκτά μεγαλύτερες αντοχές στις καθημερινές του δραστηριότητες.

>>>>>

Ας εξετάσουμε όμως και το αισθητικό κομμάτι της ρινοπλαστικής.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι καθοριστικής σημασίας στοιχείο για την εμφάνιση του προσώπου ενός ατόμου είναι το σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Ο στόχος της ρινοπλαστικής είναι να βελτιώσει την εμφάνιση και τις αναλογίες της μύτης, ώστε να υπάρχει απόλυτη αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Με τη ρινοπλαστική μπορούν επίσης να διορθωθούν δυσμορφίες που μπορεί να οφείλονται σε τραυματισμό, καθώς και συγγενείς δυσμορφίες. Η ρινοπλαστική βοηθάει στη βελτίωση της εμφάνισης, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση του ατόμου και τελικά συντελεί στην καλή ψυχική υγεία του ασθενούς, ειδικά σε περιπτώσεις που η οποιαδήποτε δυσμορφία απασχολεί σημαντικά το άτομο.

Ο υποψήφιος/α όμως πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Ο έμπειρος ρινοχειρουργός  εξατομικεύει το κάθε περιστατικό, καθώς κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό, με ιδιαίτερη δομή και πάνω σε αυτή τη δομή πρέπει να σχεδιάζεται η κάθε παρέμβαση. Το πρόσωπο πρέπει να δείχνει φυσικό και όχι «πειραγμένο» και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αναγνωρίζεται η μύτη ως χειρουργημένη. Η ρινοπλαστική γίνεται συνήθως σε άτομα περίπου άνω των 18 ετών, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της μύτης.

Η επέμβαση συνήθως διαρκεί από 1 έως 2 ώρες και εφαρμόζεται η πλέον σύγχρονη και ατραυματική τεχνική ρινοπλαστικής. Τα περισσότερα άτομα μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφού συνήθως το άτομο δεν αισθάνεται πόνο.

Γενικά είναι μία ανώδυνη επέμβαση χωρίς μετεγχειρητικές επιπλοκές, μετεγχειρητικά οιδήματα ή εκχυμώσεις, με δεδομένο βέβαια ότι ο χειρουργός είναι εξειδικευμένος ρινοχειρουργός και με μεγάλη εμπειρία ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του θεραπευμένο λειτουργικά καί αισθητικά μετά από περίπου 7 έως 10 ημέρες χωρίς κανένα ίχνος που να προδίδει την επέμβαση που μόλις προηγήθηκε.

 
 
πίσω
 
  Ρινοπλαστική στο Youtube Ρινοπλαστική στο Twitter Ρινοπλαστική στο Facebook